Ingrediënten
200 gram quinoa
300 gram broccoli
15 gram koriander
50 gram pecannoten
1 limoen
2 tl kaneel
4 el extra vierge olijfolie
Met mooi weer opkomst wil je niet lang in de keuken staan na een lange dag werken.
Bereiding:
Kook water in een pan en voeg vervolgens de quinoa eraan toe. Zet het vuur lager en houd het in de gaten tot de vocht is opgedroogd. Was de broccoli en snijd het in roosjes. Hak de pecannoten grof en rasp de schil van de limoen. Snijd de limoen door midden en leg het apart.
Doe alle ingrediënten, de helft van de pecannoten, 2/3 van de koriander in een keukenmachine en maal het fijn.
Tip: voor de spijsvertering kan je broccoli eerst stomen of koken zo voorkom je een opgeblazen gevoel van de broccoli.
Schep de afgekoelde quinoa door de brocollimengsel en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de rest van de pecannoten en koriander. Serveer de salade met curry kip of vleesvervangers.
Voordelen
Broccoli zit bomvol vitamines, mineralenen vezels.
Bijna 100 gram aan rauwe broccoli heeft de volgende voedingswaarde:
6 gram koolhydraten
2,6 gram eiwitten
2,4 gram vezels
135% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine c (meer dan in een sinaasappel)
11% van de aanbevolen hoeveelheid aan vitamine A
116% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine K (belangrijk voor de bloedstolling)
14% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan foliumzuur
8% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan kalium
6% van de aanbevolen hoeveelheid aan fosfor
3% van de aanbevolen hoeveelheid aan selenium.