Over mij

Home / Over mij

Even voorstellen

Hallo, ik ben Wendy. Zo stralend als ik er hier nu bij zit, zat ik er tot voor kort niet bij. Met een drukke commerciële baan en mijn gezin was het vaak lastig een goede balans tussen die twee werelden te vinden. Tijd vrijmaken voor sport, rust en gezonde voeding schoot er dan ook bij in. Er waren echter genoeg signalen die me zeiden dat er iets moest veranderen.

Ik woon samen met mijn man en twee zoons in Amsterdam. Mijn vrije tijd breng ik het liefst gezellig door met familie en vrienden, waarbij eten en drinken een belangrijke rol spelen. Ik geniet ervan nieuwe gezonde recepten uit te proberen of een gezondere twist te geven aan bestaande traditionele recepten. Thuis zijn ze daarvoor mijn proefkonijnen. Ze laten het zich gelukkig in de meeste gevallen wel smaken.

Tot halverwege juni 2016 had ik een drukke commerciële baan . Ik deed aan beweging wanneer het uitkwam en met voeding deed ik maar wat ik had geleerd van mijn moeder. Ik wist niet beter en dacht dat ik het op dit vlak niet slecht deed. Ja, ik was wel vaak moe, ook als ik toch wel zeven uur nachtrust had gehad. Ik kon snel geïrriteerd reageren naar mijn kinderen... maar dat kwam door mijn veeleisende baan zei ik tegen mezelf. Verder had ik last van obstipatie. Maar daar hebben vrouwen toch vaker last van dacht ik.

Meer energie door goede voeding

“Wacht niet af, verander zelf”

Een nieuwe weg

Toen kwam ik zomaar opeens zonder baan te zitten. Daardoor voelde ik me een tijd lang erg somber en in de put zitten. Ik besloot weer regelmatig te gaan sporten want ik wist dat ik daar in ieder geval een positieve energieboost van kreeg. Dat merkte ik ook al toen ik nog niet zo vaak naar de sportschool ging.
Op 42-jarige leeftijd (age ain’t nothing but a number) besloot ik aan een fitnesswedstrijd mee te doen. Ik ontdekte tot mijn verbazing dat voeding een hele belangrijke rol speelde in mijn training en de aanloop naar de wedstrijd. Ik kreeg hierdoor een totaal nieuwe kijk op eten. Mijn permanente interesse in voeding en de invloed op het lichaam en mijn educatie in voeding en was hiermee begonnen.

Die fitnesswedstrijd sloot ik verdienstelijk af met een derde plaats. Ik besloot op dat moment dat ik mijn koers moest wijzigen. Ik had mijn echte passie ontdekt en voelde mij vol energie en mentaal veel sterker. Ik had een regelmatige stoelgang en voelde meer energie gedurende de dag. En ook niet onbelangrijk: ik had een veel betere nachtrust. En als prettig gevolg van mijn gezondere eetpatroon had ik ook een platter buikje.

“als je plezier hebt in wat je doet dan is Geen doel te ver”

Samen kunnen we aan de slag

Nu heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik wil zo graag andere mensen laten merken wat een verschil goede voeding in je leven maakt. Ik begon aan de opleiding Gewichtsconsulent/Voedingscoach bij Sonnevelt Opleidingen. En in november van 2017 behaalde ik mijn diploma en sindsdien mag ik me dus gewichtsconsulent/voedingscoach noemen.

Ik vind het zo fascinerend hoe je met de juiste voeding en genoeg beweging je lichaam van binnen en van buiten kan transformeren. Mijn drijfveer is om anderen te laten ervaren hoe je door andere keuzes toch lekker kunt blijven eten, En hoe je tegelijkertijd gezonder bezig bent, gewicht verliest en jezelf geweldig in je vel voelt