Koolhydraatarm courgettebrood met feta

Home / Koolhydraatarm courgettebrood met feta

Koolhydraatarm courgettebrood met feta

Bereidingstijd: 1 uur

Ingrediënten:

1 rode ui

2 tenen knoflook

200 g  courgette

150 g amandelmeel

2 tl bakpoeder

2 eieren

10 olijven

Handje ongebrande noten en/of zaden

Snuf zeezout

1 tl chili poeder

Peper naar wens

100 gram zachte geitenkaas

 

Bereiding:

Bak de gesneden rode ui en knoflook 3 minuten in wat olie(bijvoorbeeld olijfolie). Rasp de courgetten en laat het vocht uitlekken. Eventueel in een schone theedoek uitwringen. Doe de noten, zaden, chili poeder en zout en peper bij de meel en spatel de eieren en bakpoeder er doorheen. Voeg de gehalveerde olijven, gebakken ui en knoflook toe aan het beslag. Verdeel de stukjes geitenkaas in het beslag en doe een deel eventueel bovenop het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Het bakpapier vet ik eerst in met kokosolie. Bak het brood in een voorverwarmde (elektrische) oven in 30 minuten gaar bij 180 graden. Controleer met een saté stokje of het brood gaar is. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Het brood blijft een aantal dagen goed in de koelkast, maar je kunt het ook in plakjes met bakpapier ertussen invriezen.

Tip: Leg een plakje brood op het tosti apparaat of grill en geniet van je hartige krokante courgettebrood.