Koolhydraatarm courgettebrood met feta
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
1 rode ui
2 tenen knoflook
200 g courgette
150 g amandelmeel
2 tl bakpoeder
2 eieren
10 olijven
Handje ongebrande noten en/of zaden
Snuf zeezout
1 tl chili poeder
Peper naar wens
100 gram zachte geitenkaas
Bereiding:
Bak de gesneden rode ui en knoflook 3 minuten in wat olie(bijvoorbeeld olijfolie). Rasp de courgetten en laat het vocht uitlekken. Eventueel in een schone theedoek uitwringen. Doe de noten, zaden, chili poeder en zout en peper bij de meel en spatel de eieren en bakpoeder er doorheen. Voeg de gehalveerde olijven, gebakken ui en knoflook toe aan het beslag. Verdeel de stukjes geitenkaas in het beslag en doe een deel eventueel bovenop het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Het bakpapier vet ik eerst in met kokosolie. Bak het brood in een voorverwarmde (elektrische) oven in 30 minuten gaar bij 180 graden. Controleer met een saté stokje of het brood gaar is. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Het brood blijft een aantal dagen goed in de koelkast, maar je kunt het ook in plakjes met bakpapier ertussen invriezen.
Tip: Leg een plakje brood op het tosti apparaat of grill en geniet van je hartige krokante courgettebrood.